11:57 - Uluslararası Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Seferberlik ve Sefer Organizasyonu Sempozyumu
11:20 - Amasya İdari Ziyareti
16:25 - Başkanı Sevindi, Başarılı Gençlerle Bir Araya Geldi
16:20 - Başkan Yeşilgöz “2025 Yılı Bütçesine Yönelik Taleplerimizi Yineleyeceğiz”
16:07 - Amasyada Tır Kazası 1 Yaralı
16:00 - Kış Lastiği Zorunluluğu 1 Aralık’ta Başlıyor
15:55 - Amasya’da Sağlık ve Eğitimdeki Yatırımlar Vali Bakan’a Sunuldu
15:43 - Ey DÜNYA
15:33 - Amasyalı 13 Yaşındaki Genç Mucit, Tarihi Yapay Zeka ile Geleceğe Taşıyor
Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline, hayvanları kurtarma esansında ilk yardım ve acil müdahale eğitimi verildi.
Amasya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından itfaiye personeline, hayvanları kurtarma esansında ilk yardım ve acil müdahale eğitimi verildi. Düzenlenen eğitime, Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Tufanoğlu, İtfaiye Müdürü Murat Yörükoğlu ve itfaiye personeli katıldı.
‘Hayvan kurtarma, insan kurtarma operasyonlarından farklı değil’
Bir hayvanı tehlikeli bir yerden güvenli bir yere en uygun yöntemi kullanarak aktarmak için personellerine eğitim verildiğini söyleyen İtfaiye Müdürü Murat Yörükoğlu açıklamasında şunları kaydetti;
“Hayvanların karıştığı doğal bir afet ile ya da tekil vakalarla mücadele tarzı ve hali hazırda bulunan kapasitenin uygun tarzda kullanılması her çeşit olguda önem arz ediyor. Bu şekilde, olağanüstü durumlarda hayvan sahipleri ile görgü tanıkları olay yerinde endişe ve panik içinde kalıyorlar. Bu gibi durumlarda öncelikle AFAD, İtfaiye personeli görev alıp, vakayı denetim altında tutuyor. Başarılı bir olay yeri yönetimi bir sistem içinde, süreyi iyi kullanarak önceden yapılan hazırlık ve tecrübeli kurtarma personeli ile gerçekleşebilir. Hayvan kurtarma birçok farklı resmi ve özel kuruluşun aynı anda müdahalede vazife aldığı çeşitli vakalardır. Bu vakalara müdahale işlemlerinde, zamanı iyi değerlendirmek önemlidir. Hayvan kurtarmanın verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi, ancak iyi bir olay yeri yönetimi ile mümkündür. Bu şekilde hem personel hem de kazazede hayvana zarar vermeden başarılı bir kurtarma faaliyetini gerçekleştirmiş olur. Aslında hayvan kurtarmada olay yeri yönetimi diğer insan kurtarma operasyonlarından farklı değildir. İnsanlardan ayrı olarak, hayvan kurtarma operasyonlarında dikkat edilmesi gereken nokta hayvan türüne göre farklı davranış şekillerinin bilinmesidir” dedi.