16:25 - Başkanı Sevindi, Başarılı Gençlerle Bir Araya Geldi
16:20 - Başkan Yeşilgöz “2025 Yılı Bütçesine Yönelik Taleplerimizi Yineleyeceğiz”
16:07 - Amasyada Tır Kazası 1 Yaralı
16:00 - Kış Lastiği Zorunluluğu 1 Aralık’ta Başlıyor
15:55 - Amasya’da Sağlık ve Eğitimdeki Yatırımlar Vali Bakan’a Sunuldu
15:43 - Ey DÜNYA
15:33 - Amasyalı 13 Yaşındaki Genç Mucit, Tarihi Yapay Zeka ile Geleceğe Taşıyor
15:25 - Başkan Taşkın, Giyecek Yardımı Enflasyona Göre Revize Edilsin
15:20 - Emeklilere Özel Tiyatro Gösterisi
15:11 - Amasyalı Hayırseverler, Tanzanya’da Susuzluğa Çözüm Oldu
Amasya Radyo Tv ajansına ziyarete gelen Göynücek Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Halil Alabuğa ve dernek yönetim kurulundan Musa Güneş, Ahmet Mayadağlı, Hüzeyin Saraç İç İşleri Bakanlığı tarafından onaylanan ilçede gerçekleştirecek “Göynücek’te ürettiklerimizi Göynücek’te işleyelim projesi” hakkında bilgi verdi.
Dernek Başkanı Alabuğa proje hakkında şunları ifade etti; “Amasya’nın Göynücek ilçesi 1954 yılında ilçe olmuştur. Her geçen gün nüfusu azalarak insanların iş imkânı sağlanamadığı için göç etmeye başlıyor. Bununla beraber ilçenin ekolojik dengesi de bozulmaktadır. Bölgede tahıl, buğday, ayçiçeği, kabak çekirdeği gibi soğuk sıkım yapılabilecek ürünler ve süt üretimi yapılmaktadır. Bu ürünleri işleme atölyesi yapılarak gerek bölgede yaşayanlar gerekse Amasya il merkezinde yaşayanlar ilçeye gelerek bu doğal ürünlerden alarak atölyede işleyebilecek ve bu sayede ilçeye yerli turist gelmesi sağlanacak hem de bölge halkına ürettiği ürünleri işleyerek satma imkanı sağlanacaktır. Verilecek eğitim konularında farkındalık oluşturularak ilçe halkına yenilikçilik ve yenilikçi uygulamalar hakkında bilgi verilerek girişimcilik özelliği kazandırılmaya çalışılacak. Tüm halkımızın da Kurban Bayramını kutlarım.” dedi.
15.08.209 tarihinde başlayacak ve 5 ay sürecek projede ortak işleme atölyesi kurulumu, un, bulgur ve kırma yapılabilecek makine alımı yapmak ve uygulamalı eğitimi, ayçiçek, kabak çekirdeği gibi ürünlerden soğuk sıkım yapılarak elde edecek makine alımı ve uygulamalı eğitimi, STK’larda etkinlik yönetim sistemi eğitimi, sosyal girişimcilik eğitimi, proje oluşturma ve izleme eğitimi, sosyal girişimcilikte ağ oluşturma eğitimi, kırsal kalkınmada leader yaklaşım ve fırsatlar eğitimi, e-ticaret eğitimi alınması hedefleniyor.
Projenin gerçekleştirilmesi için harcanacak 81.735.00 tl gelir ile soft dondurma makinesi, ayçiçek, kabak çekirdeği gibi ürünlerden soğuk sıkım yapılarak elde edilen makine ve un bulgur ve kırma yapılan makine alınacak ürünlerin başında geliyor.
Göynücek’te gerçekleştirilecek bu proje ile üretilen ürünleri ilçede işleyerek katma değeri yüksek olan ürünler haline getirecek ortak işleme atölyesi kurarak hem bölge halkının hem de ilçeye gelen misafirlerin doğal ürünleri ilçede işleyerek yapabilme yeteneği kazanılıp pazarlamasını yapmak halkın refah seviyesini arttıracaktır.